Lucratul dintr-o prăjiturie, o adevărată bucurie

Picture this: știi că ai o zi lungă și monotonă, iar atmosfera de la birou deja te face să strâmbi din nas. Parcă altfel scrii proiectul acela de licență sau textul super complicat și capricios, cu o lingură de Mojito alături. Prospețimea lime-ului te gâdila ușor, iar aroma de rom, cufundată adânc în papilele tale gustative, rămâne ca o amintire plăcută. Undeva în surdină cântă o piesă veselă, razele soarelui îți mângâie părul și deja te gândești ce combinații de prăjituri să alegi tura asta. Oare să te retragi în îmbrățișarea familiară a tartei? Sau să te răsfeți cu un Moft?
Nici nu îți dai seama cum zboară timpul, cu fiecare îmbucătură ce face fundul farfuriei să se ivească cu o claritate din ce in ce mai mare. Ai și terminat treaba și asta cere încă o recompensă, sub forma unei savarine pufoase. În timp ce te pregătești să pleci, deja te întrebi ce teritoriu gustativ nou să cucerești și pe cine să aduci cu tine la o vorbă.

White is the new black, sau despre cum săratul este noul dulce.

Pentru că prajituritul ar trebui să fie mereu atât o provocare cât și o descoperire, joaca culinară e esențială pentru noi. Pofta de ceva nou trebuie resuscitată constant, și nimic nu ne încântă mai mult decât combinațiile curajoase. Așa că am mutat sarea din bucate, direct în prăjituri. Nu degeaba ne numim Moft, pentru că orice creație este o desfătare a simțurilor, o contopire de tot ce ți-ai dorit și tot ce nu știai că îți dorești.
Alimentele ce înainte erau dulci devin treptat (pre)sărate, iar multitudinea de opțiuni noi e un adevărat deliciu. O tentă subtilă de sare poate eleva un simplu desert la o adevărata opera de tartă, cum se spune pe aici. O găsești deja ascunsă în alunele ce se contopesc cu dulceața Snikersului. E chiar vedeta de onoare în Caramel Sale, unde accentul cade doar pe sărat și crocant.
Așa că data viitoare optează pentru ceva mai diferit, și îți promitem că nu o să te mai saturi de aceste mofturi sărate.